Flirten in Br33Z3r-taal

Vandaag is de laatste dag dat MSN Messenger gebruikt kan worden. Nu gebruik ik het al jaren niet meer, maar het is toch the end of an era. MSN, het chatprogramma uit de tijd dat CU2 je dagelijkse bezigheid was, de chats op TMF en Scholieren.com the places to be waren, Facebook nog niet bestond, je het liefst je proefwerken in Br33Z3r-taal schreef en het inloggen op internet nog gepaard ging met tikjes, geratel en een tijdelijk buiten gebruik zijnde telefoonlijn.

MSN was een vloek en een zegen. In de tijd dat mobiele telefoons nog geen onbeperkte berichtjesmogelijkheden als Whatsapp hadden en je ouders nog streng de minuten dat je met je beste vriendin belde, controleerden, was MSN een uitkomst (mits je kabelinternet had uiteraard). Eeuwigdurende chatgesprekken met de kenmerkende geluidjes, de bekende emoticons en de mogelijkheid om zonder luistervinken te roddelen over iedereen in je klas en met name die ene leuke jongen.

Van de andere kant was MSN vloek. Want oh, wat bracht het veel keuzes met zich mee. Welke foto gebruik je als avatar? Met welke lyric in je msnnaam maak je die ene jongen het meest duidelijk (zonder obvious te zijn) wat je van hem vindt of maak je duidelijk hoe emo je op dat moment bent? Welk lettertype gebruik je, welke tekstkleur? Belangrijke keuzes hoor. Daarnaast was het een continue struggle met je status. Je status op offline zetten, zodat je alleen met de leukste mensen kunt praten zonder dat de rest je lastigvalt. Jezelf een paar keer af- en aanmelden zodat voor die ene jongen wel duidelijk is dat je online bent. Op het moment dat het ook mogelijk was om te laten zien wat je luisterde, was een perfect uitgekiende playlist een must.

MSN. Ik zat er uren per dag op en ik heb er geflirt, gevloekt, gepraat en gelachen. Laatst kwam ik op een oude computer nog wat oude chatlogs tegen. Prachtig om te lezen. Hoewel Whatsapp het nieuwe MSN is, ga ik MSN toch wel missen. Rest in peace, piece of my past.

Gepubliceerd op 8 april 2013 op sannelith.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s