Over een Stukje Liefde

“Hi babe,” zegt een vertrouwde stem achter me. Ik hoef me niet om te draaien om te weten dat hij het is. Zijn stem verraadt alles. De twee armen die zich om me heen slaan, bevestigen het alleen maar.

De wereld staat even stil. Zeven weken geleden zag ik hem voor het laatst. Zeven weken die lang leken, maar ook zo voorbij vlogen. Ik keek naar dit moment uit. Hem even weer zien, vasthouden. Weten dat het goed met hem gaat. Met mij. Met ons. Hoe ver onze wegen zich ook scheiden.

Ik draai me om, kijk in zijn felle ogen en weet dat het goed met hem gaat. Met mij ook, de vlinders in mijn buik buitelen over elkaar heen. Alsof ze zichzelf willen bevrijden. Om te zien wie die jongen is die ze tot leven brengt. Ik kijk naar zijn lachende gezicht. Ik weet dat het goed zit met ons. Hoe ver onze wegen zich ook scheiden.

Hij heeft mijn wereld op zijn kop gezet, en doet dat nog steeds. Ook al is mijn liefde voor iemand anders weggelegd. Ook al wisten we dat het onmogelijk was. Mijn vlinders kalmeren, hij kalmeert ze met zijn rust. We praten niet veel, kijken elkaar voornamelijk aan. Halen ieder in stilte onze eigen herinneringen op aan die ene week. Waarin de wereld stil leek te staan. Hoe vaak we ook de wens uitspraken, bleef de wereld niet echt stilstaan. Hij ging weg.

Net zoals nu. De vorige keer scheidden onze wegen zich op Schiphol. Nu op een treinstation. Hoe ironisch. Ik kijk nog een keer naar zijn lachende gezicht, luister nog even naar zijn fijne stem. We omhelzen elkaar. Ik print zijn gezicht, zijn stem en zijn warmte in mijn hoofd. Zodat ik hem niet vergeet.

Want hoewel mijn liefde voor iemand anders is weggelegd, is een beetje liefde bij hem achtergebleven.

Gepubliceerd op 10 januari 2011 op Livejournal

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s