Recensie: Amy MacDonald – A Curious Thing

Amy MacDonald’s eerste album, This Is The Life, dat in 2007 uitgebracht werd, was een groot succes in Nederland. De gelijknamige single behaalde zelfs de hoogste notering in de Nederlandse Top 40. Ruim twee jaar na het verschijnen van het eerste album is er nu de opvolger A Curious Thing. Kan dit album het succes van het eerste album evenaren?

Al vanaf de begintonen van het eerste nummer ‘Don’t Tell Me It’s Over’ is de karakteristieke sound van Amy MacDonald te horen, maar toch lijkt er iets veranderd. Er zit meer tempo in het nummer, de elektrische gitaren zijn iets meer aanwezig en het geheel lijkt meer op een rocknummer. De andere nummers op het album doen ook minder folk aan en voor mijn gevoel is Amy’s stem veel beter ontwikkeld dan op haar eerste album.

Waar ze op This Is The Life nog zong over katers – “And you wake up in the morning and your head feels twice the size” – en andere zaken die tieners bezighouden, zijn de lyrics op A Curious Thing een stuk volwassener. Ze zijn poëtischer, diepzinniger en het is duidelijk te horen dat Amy tiener-af was toen ze de teksten voor dit album schreef.

Hoewel dit album zeker verschilt met haar eerste album, kan zelfs een niet-kenner horen dat dit een album van Amy MacDonald is. Veel nummers hebben wat weg van nummers van This Is The Life en vooral ‘Give It All Up’ lijkt een gerecycled nummer. Of dit een slecht iets is, zal iedereen voor zichzelf moeten beoordelen.

Met A Curious Thing heeft Amy MacDonald een heel volwassen en prettig in het gehoor liggend album afgeleverd. Er zitten maar weinig slechte nummers op het album en vooral afsluiter ‘What Happiness Means To Me’ is een juweeltje met als hidden track een live-opname van ‘Dancer In The Dark’. Dit meisje is volwassen geworden.

Gepubliceerd op 18 mei 2010 op roarezine.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s